Tuesday, February 24, 2009

anda Frust??:P

Tak sanggup lagi aku mengenang kisah lalu....hahaha...huhu...
aku pernah mengatakan 'i never forget him'....ye betol aku xpernah & xkan pernah lupakan dia..am i still loving him???...haha i ever told him dat i never stop to love him......but...

Yes, it's true, kita harus hargai apa yg kita miliki skrg dan bukan kenang ape yg pernah kita alami apa lagi kepedihan yg kita pernah lalui & pernah ke org yg kita sanjung2 yg sakitkan hati kita tu kesian kan kita?...mmg benar jodoh pertemuan di tangan Tuhan...but itu bukan bermaksud we can do anythinng wat we wan do...terutamanya mengecewakan hati org sesuka hati...

Marah ke aku ni..xla benda ni da jadi sejarah & aku xpernah hilangkan atau buang perasaan aku pada dia...oooppppsss jgn salah paham...biarlah perasaan tu kan anugerah dari Tuhan yg maha Esa..cume aku xpkirkan lagi kerana ini tidak adil untuk seseorang yg betol2 syg kat aku...mana nak cari mcm "dia"..'dia" buat aku hepi, syg aku dgn sepenuh hati, layan kerenah aku walau sesukar mana....tahu jela aku ni kdg2 sewel jugak...haha...let me tell, i' m love him so much...jadi biar yg lepas tu jadi kenangan & xperlu aku bersusah payah nak melupakan...biar saja...kerana kasih syg dari 'dia' mengatasi apa saja kesedihan & kepedihan yg pernah aku rasa...

Tapi, tapi,tapi aku xpenah benci org yg pernah kecewakan aku dan aku doakan semoga dia bahagia walau di mana, walau dgn sape pon dia...ini kerana di sebalik yg berlaku tu ada hikmah..yer memang betul aku pernah menonggeng2 kerana frust....tp anggap saja tiada jodoh dan aku dpt yg lagi baik yg lagi bagus...semua org pon sukakan 'dia'...alhamdulillah sumenya berjalan dgn lancar sekali....

iee..apesal tetibe cite benda yg lepas ni...hihi..sebaabbb ramai kwn aku frust n sgt susah hati dan xmampu nak melupakan...life must be go on apepun yg jadi...ingat Tuhan tidak kan pernah mensia2kan ketabahan seorang insan...kita kene yakin dgn Allah...yg penting jgn lupakan DIA..
walaupon aku pernah alami keadaan sesukar kwn2 aku yg frust tp susah aku nk bg pendapat & nak menenangkan diorang..sebab keadaan ni mmg sukar...cuma nasihat aku ingat pada yg SATU byk2 insyaAllah mintak la pertolongan dari dia kerana segala ape yg berlaku adalah kehendak Tuhan Yg Esa....

p/s: dun lose hope when u r in need...have faith in Allah have faith in HIM...
so plz be tough n plz be strong, with all HIS love u can't go wrong....

Tq Allah...

Wednesday, February 4, 2009

at my opiss...

Aku kat opis nih..hihihi...
sekeja je sekejap je sekejap jer....huhu...takot org kata aku xbuat keje plak..
OT tp xwat keje...huhu...sekejap je nih nak singgah sekejap je nih...:P..
aku dah sakit belakang,urat saraf, gusi gigi...bahu tangan sume dah sakit...
beznya balik tido....uwaaaaaaaaa...sudah merapu2...
aku sebenarnya teringin nak mencorat coret cerita tp aku blum ada masa...huhu
sedeynya...bez jer baca blog2 org lain...mcm2 cerita suka duka kehidupan...kdg2 bley menginsafkan pon ada....
kat opis nih ada la beberapa org lagi 2,3 4 org je nih...terpaksa la keje macam nih cari rezeki lebey...aku klu boley xnak menyusahkan sesiapa sbb tu cri duit lebey nih...aku xnk la xcukup pulus passtu nk mitak tlg or lain...xbley xbley...klu bley aku xnak menyusahkan sesiapa...selagi terdaya aku watla...lagipon mlm2 nih aku wat keje ringan2 jer..cop2 jer..macam kat post opis tuuu...sampai merah satu tgn..xcukup tangan ngn muka2 n baju2 skali..hahahha...
ukuplah dulu setakat nih..aku naksambung wat keje dah....xley time OT tp keje xwat...xberkat tau..hihi..kdg2 wat jugak...Ya Allah ampunkan aku...huhu..

P/s:Hidup Indah Jika Segalanya Kerana Allah...Tq Allah

Monday, January 12, 2009

Hari-hari kerja....

actually, aku dah bosan keje, keje, keje...pagi gi keje, balik malam..esok bangun gi keje...

itulah keje aku ari2...

Tuesday, January 6, 2009

ahaks...alamak..

assalamualaikum..

aiiii buat sume org...hihi...sebenarnya, dan yang sebenarnya...
aku xder masa pon untuk creat2 blog nih.....hahahahaha
tunggulah....kemunculan2 citer2 yg xseberapa yg ntah bile ntah..
hahahahahhahaha...blink blink...